08.04.2017

Keynote: Startups - Moving Fast, Breaking Things, Learning Things

Zavirite u čarobni svijet razvoja startup proizvoda/kompanija i poslušajte savjete kako prilagoditi proces razvoja startupa koje će sa vama podijeliti nevjerovatni Faris Začina!
Danas, u vrijeme intenzivnog ulaska interneta i softvera u skoro sve sfere našeg života, javlja se nevjerovatna prilika apliciranja softverskih rješenja u cilju rješavanja određenih problema.

Također, u vremenu konstantnog razvoja, dostupnosti informacija, ali i stalnog rasta i promjene korisničkih zahtjeva, jako je bitno držati korak sa trendovima. Nekada se radi o trci sa vremenom, idealnom tajmingu, te je upravo zbog toga jako bitno djelovati momentalno, pokušavati i učiti “on the go”.

Kakav je osjećaj biti u startup rollercosteru i koliko je bitno biti dovoljno brz, u isto vrijeme rušiti pravila i stvarati nova i učiti kako bi se kreirao idealan proizvod, govorit će nam Faris Začina, suosnivač i CEO kompanije “Ministry of Programming”.

"Ministry of Programming" je jedina bosanskohercegovačka kompanija koja je fokusirana na razvoj startup-a. Dva najuspješnija startupa koje razvija "Ministry of Programming" su Swipestox i Welabs.

Swipestox je najveća socijalna mreža za social trading i procijenjna je na vrijednost od 150 miliona eura, a u A-rundi finansiranja je prikupila 12.5 miliona. Werlabs je najveći sistem za inovativnu analizu zdravlja kroz mjerenje krvi i DNA procijenjen na 30 miliona eura, a u A-rundi finansiranja je prikupio sjajnih 3.2 miliona eura.

Vidimo se 6. maja u Kinu Meeting Point!
Želiš biti u toku svih dešavanja?
Prijavi se na naš newletter i sve bitne informacije stižu ravno u tvoj inbox!

ValueUP blog