06.04.2017

2. Skill Sesion: Miloš Mandić

Proputovao je preko 25 zemalja, živio u četiri, a trenutno smatra London svojom kućom. Prije dvije godine je ušao u startup svijet i ne planira da ga napusti u skorije vrijeme.
Miloš je studirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i veći dio studija se opirao porivu da postane programer. Na sreću, nije istrajao u tome i početkom 2015. godine se preselio u Englesku gdje je počeo da radi kao softverski inženjer u jednoj startup kompaniji.

To je prije svega shvatio kao priliku da nauči mnogo o pokretanju sopstvenog biznisa i da stekne iskustvo iz različitih oblasti koje su neophodne za uspješno vođenje kompanije.

Sve je vodilo ka tome da osnuje sopstvenu kompaniju, što je i učinio sredinom 2016. godine. Obratite pažnju na ime Catalyzer, sigurno ćete ga čuti u narednom periodu.

Mekim vještinama (soft skills) se bavi već duži niz godina, kao jedan od certificiranih EESTEC trenera. Održao je preko 80 sati predavanja na različite teme, a vjerovali ili ne – Prezentacijske vještine su mu omiljena tema.

Tokom ovog predavanja potrudit će se da nesebično podijeli sa vama svoja iskustva vezana za prezentovanje investitorima, kao i da vam da savjete i dobre primjere iz prakse.

Zamisli da imaš ideju koja će promijeniti svijet.

Razmišljaš o toj ideji već nedjeljama, ponekad noću ostaješ budan i razrađuješ detalje u svojoj glavi. Ideja se polako oblikuje, sve počinje da dobija smisao i odjednom shvataš kakvu priliku imaš pred sobom.

Odlučio si! Spreman si da počneš da radiš na svojoj ideji i želiš da je sprovedeš u djelo. Ali potrebna ti je investicija… Ne možeš sve sam: značila bi ti pomoć dizajnera, potreban ti je početni kapital da razviješ proizvod, hoćeš da uložiš novac u marketing…

Uz pomoć prijatelja si došao do kontakta jednog investitora i on je pristao da se sastane sa tobom i da sasluša o čemu se radi.

Ono što budeš rekao i način na koji ćeš to reći će u ogromnoj mjeri uticati na tvoje šanse da uspiješ. Možda ćeš dobiti potrebnu investiciju koja će lansirati tvoju kompaniju i napraviti od tebe veoma uspješnog preduzetnika. Ili ćeš konstantno biti odbijan i na kraju će tvoja ideja ostati samo pusti san.

Imaš 3 minuta da mu predstaviš svoju ideju. Vrijeme počinje sada!
Želiš biti u toku svih dešavanja?
Prijavi se na naš newletter i sve bitne informacije stižu ravno u tvoj inbox!

ValueUP blog