18.04.2017

Ministry of Programming - Official partner

Ministry of Programming, oficijelni partner ValueUp konferencije, je jedina bosanskohercegovačka kompanija koja je fokusirana na razvoj startup-a. Kompanija je osnovana 2015. godine, a u njoj trenutno radio 40 kreativaca!
Ministry of Programming je firma osnovana 2015 godine u Sarajevu.

Trenutno u MOP-u radi 40 kreativaca. Firmu su osnovali Faris i Rešad Začina, nakon višegodišnjeg iskustva u razvoju softvera za internacionalne klijente.

Firma se bavi proizvodnjom softvera, ali primarno radi sa inovativnim internacionalnim softverskim kompanijama na kreiranju softverskih proizvoda (web, mobilnih i desktop aplikacija). Kompanije s kojima sarađuje su poznatije kao "Startups" u IT svijetu i sve one slijede specifičan način razvoja biznisa, s ciljem brzog rasta korisnika usluga i zarade velikog novca, najčešće prodajom kompanije izlaskom na berzu.

Facebook, Twitter, Instagram su poznatiji startups iz softverskog svijeta, i mnoge kompanije s kojima MOP surađuje žele postići uspjeh koji su postigle ove kompanije, ali naravno u drugim kontekstima i sa specifičnim proizvodima.

MOP klijenti se nalaze u SAD, Engleskoj, Njemačkoj i Švicarskoj, a neke od aplikacija na kojima radi su:

- SwipeStox socijalna mreža za investicije, trgovinu dionicama i devizama.

- War on Cancer je global storytelling platforma za svakoga ko vodi bitku sa rakom ili ko se borio u prošlosti kao i za njihove bližnje koji boluju od raka.

- Werlabs inovativni sistem za automatsku analizu krvi i kontrolu zdravlja.

- Lilipass softverski Sistem za upravljanje događajima i prodaju ulaznica na internetu.

- Pingr nova zanimljiva društvena mreža sa fokusom na aktivnosti, šta želiš da radiš, kada i gdje?

- Switex platforma za igre u saradnji sa Njemačkom Berzom.

- Partskeeper mjesto za ljubitelje auta da bi što lakše pronašli brojeve dijelova, specifikacije, slike te instrukcije za instaliranje za njihova specijalna, izmijenjena i kolekcionarska vozila.

- Pearlshare je besplatna aplikacija koja omogućava najbolji način kreiranja i dijeljenja ličnih lokalnih priručnika.

Više informacija o kompaniji možete pronaći na njihovoj web stranici, kao i na profilima na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter i Linkedin.
Želiš biti u toku svih dešavanja?
Prijavi se na naš newletter i sve bitne informacije stižu ravno u tvoj inbox!

ValueUP blog